Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kolorowe, smaczne i zdrowe danie, które urozmaici nasz posiłek. Przepis podpatrzony przeze mnie w jednym z programów kulinarnych, odrobinę zmieniony, z dodatkiem własnej twórczości :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
PRZYGOTOWANIE WARZYW: Marchewkę, pietruszkę, seler i por pokroić w cienkie słupki.
PRZYGOTOWANIE INDYKA: Piersi z indyka podzielić na sznycle i delikatnie rozbić je dłonią. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz posmarować marynatą składającą się z oliwy z oliwek, czosnku i tymianku. Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie do każdego sznycla włożyć słupki pokrojonych warzyw i zawinąć w rulonik, a następnie w szynkę dojrzewającą.
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam je z kaszą jaglaną z koperkiem i sałatką ze świeżego szpinaku. Życzę smacznego! :)