Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kolorowe, smaczne i zdrowe danie, które urozmaici nasz posiłek. Przepis podpatrzony przeze mnie w jednym z programów kulinarnych, odrobinę zmieniony, z dodatkiem własnej twórczości :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1500
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1233
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1056
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1500
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1233
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1056
Składniki
PRZYGOTOWANIE WARZYW: Marchewkę, pietruszkę, seler i por pokroić w cienkie słupki.
PRZYGOTOWANIE INDYKA: Piersi z indyka podzielić na sznycle i delikatnie rozbić je dłonią. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz posmarować marynatą składającą się z oliwy z oliwek, czosnku i tymianku. Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie do każdego sznycla włożyć słupki pokrojonych warzyw i zawinąć w rulonik, a następnie w szynkę dojrzewającą.
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam je z kaszą jaglaną z koperkiem i sałatką ze świeżego szpinaku. Życzę smacznego! :)