Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z indyka w szynce dojrzewającej

Roladki z indyka w szynce dojrzewającej

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 24961

Dodano:

Odsłon: 5770

Propozycja na kolorowe, smaczne i zdrowe danie, które urozmaici nasz posiłek. Przepis podpatrzony przeze mnie w jednym z programów kulinarnych, odrobinę zmieniony, z dodatkiem własnej twórczości :)

Składniki

  • sznycle z piersi indyczej
  • plastry szynki surowej, dojrzewającej
  • marchewka
  • pietruszka (korzeń)
  • seler
  • por
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE WARZYW:

    Marchewkę, pietruszkę, seler i por pokroić w cienkie słupki.

  2. PRZYGOTOWANIE INDYKA:

    Piersi z indyka podzielić na sznycle i delikatnie rozbić je dłonią. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz posmarować marynatą składającą się z oliwy z oliwek, czosnku i tymianku. Odstawić na 15 minut.

  3. Po tym czasie do każdego sznycla włożyć słupki pokrojonych warzyw i zawinąć w rulonik, a następnie w szynkę dojrzewającą.

  4. Tak przygotowane roladki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut.

    Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam je z kaszą jaglaną z koperkiem i sałatką ze świeżego szpinaku.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 23 marca 2014 o tym napisałam w opisie, iż przepis został przeze mnie podpatrzony w jednym z programów kulinarnych. Nie pamiętałam tylko nazwy programu. Przepis przetestowany i godny polecenia :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

salcia54 23 marca 2014 przepis z wczorajszej Szczypty Smaku,skopiowany

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń