Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
1. Paprykę myję, osuszam, zawijam w folię aluminiową i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 200 °C. Po upieczeniu studzę, usuwam nasiona, skórkę i kroję w paski.
2. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprze. 3. Na każdym kawałku mięsa układam po połówce żółtego sera, pasku papryki i kilka listków Rukoli.
4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Gotowe. 7. Smacznego.