Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz aromatycznego dania na obiad lub uroczystą kolację to przygotuj roladki z rozmarynem. Jest to klasyczne danie kuchni domowej z nutą aromatycznych ziół. To idealna propozycja, jeśli chcesz zachwycić swoich gości – wygląda efektownie, a przy tym jest dość proste w przygotowaniu. Sprawdź nasz przepis.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14987
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4758
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44858
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 724
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14987
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4758
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44858
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 724
Składniki
Mięso pokrój w plastry i rozbij je delikatnie tłuczkiem, aż będą cienkie, ale nie podarte. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Opcjonalnie każdą stronę posmaruj cienko musztardą, by dodać ostrości i głębi smaku.
Na każdym plastrze mięsa połóż cienki plasterek czosnku i kilka igiełek świeżego rozmarynu (lub odrobinę suszonego). Zwiń ciasno w rulonik i zabezpiecz wykałaczką lub zwiąż sznurkiem.
Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane. Smaż roladki z każdej strony na średnim ogniu, aż się zarumienią – około 10–12 minut. Możesz je również podlać odrobiną wody lub bulionu i dusić pod przykryciem przez kolejne 10–15 minut, aby były bardziej soczyste.
Gotowe roladki z rozmarynem podawaj z ziemniakami, kaszą lub kluskami i ulubioną surówką. Można je również serwować z delikatnym sosem śmietanowym lub pieczeniowym.