Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz aromatycznego dania na obiad lub uroczystą kolację to przygotuj roladki z rozmarynem. Jest to klasyczne danie kuchni domowej z nutą aromatycznych ziół. To idealna propozycja, jeśli chcesz zachwycić swoich gości – wygląda efektownie, a przy tym jest dość proste w przygotowaniu. Sprawdź nasz przepis.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 338
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3915
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3776
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 338
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3915
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3776
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 536
Składniki
Mięso pokrój w plastry i rozbij je delikatnie tłuczkiem, aż będą cienkie, ale nie podarte. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Opcjonalnie każdą stronę posmaruj cienko musztardą, by dodać ostrości i głębi smaku.
Na każdym plastrze mięsa połóż cienki plasterek czosnku i kilka igiełek świeżego rozmarynu (lub odrobinę suszonego). Zwiń ciasno w rulonik i zabezpiecz wykałaczką lub zwiąż sznurkiem.
Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane. Smaż roladki z każdej strony na średnim ogniu, aż się zarumienią – około 10–12 minut. Możesz je również podlać odrobiną wody lub bulionu i dusić pod przykryciem przez kolejne 10–15 minut, aby były bardziej soczyste.
Gotowe roladki z rozmarynem podawaj z ziemniakami, kaszą lub kluskami i ulubioną surówką. Można je również serwować z delikatnym sosem śmietanowym lub pieczeniowym.