Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab inaczej. Fasolka inaczej. Razem - superobiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1152
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13194
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1152
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13194
Składniki
Schab pokroiłem i rozbiłem na cienkie plastry. Mleko wymieszałem z przyprawami, i włożyłem do niego mięso na kilka minut. Fasolkę podgotowałem przez około 10 minut.
Na każdy plaster schabu położyłem kilka strąków fasolki, zwinąłem w rolki i spiąłem wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłem mięso na rumiano, a następnie podlałem wodą, dodałem marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i listek laurowy. Dusiłem do miękkości.
Do słoiczka z kilkoma łyżkami wody wsypałem mąkę, wstrząsając wymieszałem i zagęściłem sos. Całość posypałem natką pietruszki.
Przemycamy zdrowie: W roladkach czy sosie łątwo ukryć kurkumę, płatki owsiane, otręby, ostropest, siemię lniane....