Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab inaczej. Fasolka inaczej. Razem - superobiad.
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8016
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 553
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4266
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2852
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36199
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8016
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 553
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4266
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2852
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36199
Składniki
Schab pokroiłem i rozbiłem na cienkie plastry. Mleko wymieszałem z przyprawami, i włożyłem do niego mięso na kilka minut. Fasolkę podgotowałem przez około 10 minut.
Na każdy plaster schabu położyłem kilka strąków fasolki, zwinąłem w rolki i spiąłem wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłem mięso na rumiano, a następnie podlałem wodą, dodałem marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i listek laurowy. Dusiłem do miękkości.
Do słoiczka z kilkoma łyżkami wody wsypałem mąkę, wstrząsając wymieszałem i zagęściłem sos. Całość posypałem natką pietruszki.
Przemycamy zdrowie: W roladkach czy sosie łątwo ukryć kurkumę, płatki owsiane, otręby, ostropest, siemię lniane....