Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab inaczej. Fasolka inaczej. Razem - superobiad.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Schab pokroiłem i rozbiłem na cienkie plastry. Mleko wymieszałem z przyprawami, i włożyłem do niego mięso na kilka minut. Fasolkę podgotowałem przez około 10 minut.
Na każdy plaster schabu położyłem kilka strąków fasolki, zwinąłem w rolki i spiąłem wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłem mięso na rumiano, a następnie podlałem wodą, dodałem marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i listek laurowy. Dusiłem do miękkości.
Do słoiczka z kilkoma łyżkami wody wsypałem mąkę, wstrząsając wymieszałem i zagęściłem sos. Całość posypałem natką pietruszki.
Przemycamy zdrowie: W roladkach czy sosie łątwo ukryć kurkumę, płatki owsiane, otręby, ostropest, siemię lniane....