Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8619
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7174
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327789
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8619
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7174
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327789
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy. Każdego fileta przecinamy wpół lekko rozbijamy. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce.
W misce mieszamy sok z cytryny, olej, chili (w proszku), pieprz i sól. W takiej marynacie obtaczamy mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy mięso. Na każdy filet kładziemy po 2-3 szparagi (zależy od ich grubości) i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Smażymy z każdej strony po 4 minuty, po tym czasie lekko podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 10 minut.