Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10270
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2004
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10270
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2004
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy. Każdego fileta przecinamy wpół lekko rozbijamy. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce.
W misce mieszamy sok z cytryny, olej, chili (w proszku), pieprz i sól. W takiej marynacie obtaczamy mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy mięso. Na każdy filet kładziemy po 2-3 szparagi (zależy od ich grubości) i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Smażymy z każdej strony po 4 minuty, po tym czasie lekko podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 10 minut.