Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie kotlety mielone to oryginalny pomysł na przyrządzenie obiadu. Farsz na bazie gotowanych ziemniaków, twarogu i podsmażonej cebulki otulony mielonym mięsem wieprzowym stanie się nowym hitem w Twoim domu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17210
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17210
Składniki
Cebule do kotletów i farszu pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na złoty kolor na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym. Czerstwą bułkę namocz w mleku.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj połowę podsmażonej cebuli, bułkę odsączoną z mleka, jajko i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Przygotuj farsz. Do miski przełóż twaróg i ugotowane, przestudzone ziemniaki. Składniki rozgnieć tłuczkiem. Następnie dodaj podsmażoną cebulkę, sól i pieprz. Farsz do kotletów wyrabiaj dłońmi do momentu uzyskania zwartej masy.
Mięsną masę podziel na 6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek każdego z placków ułóż po łyżce nadzienia. Zamknij nadzienie formując podłużne kotlety mielone.
Ruskie kotlety mielone panieruj w bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym na złoty kolor z dwóch stron.