Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie kotlety mielone to oryginalny pomysł na przyrządzenie obiadu. Farsz na bazie gotowanych ziemniaków, twarogu i podsmażonej cebulki otulony mielonym mięsem wieprzowym stanie się nowym hitem w Twoim domu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Cebule do kotletów i farszu pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na złoty kolor na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym. Czerstwą bułkę namocz w mleku.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj połowę podsmażonej cebuli, bułkę odsączoną z mleka, jajko i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Przygotuj farsz. Do miski przełóż twaróg i ugotowane, przestudzone ziemniaki. Składniki rozgnieć tłuczkiem. Następnie dodaj podsmażoną cebulkę, sól i pieprz. Farsz do kotletów wyrabiaj dłońmi do momentu uzyskania zwartej masy.
Mięsną masę podziel na 6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek każdego z placków ułóż po łyżce nadzienia. Zamknij nadzienie formując podłużne kotlety mielone.
Ruskie kotlety mielone panieruj w bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym na złoty kolor z dwóch stron.