Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie naleśniki czyli naleśniki z serem, cebulką i ziemniakami. Uwielbiamy ruskie pierogi ale nie zawsze jest czas i chęci aby je lepić :-) więc tym razem poszłam na łatwiznę i zawinęłam farsz w naleśniki usmażone rano. Efekt nas zaskoczył oczywiście pozytywnie :-) Spróbujcie sami!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
Naleśniki: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawić na pół godziny aby odpoczęło. Ważne aby nie mieszać go w międzyczasie.
Farsz: Cebulkę kroimy drobno i przesmażamy na maśle na złoty kolor. Ziemniaki jeszcze gorące obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę do dużej miski. Twaróg mielimy lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cebulę i doprawiamy. Mieszamy farsz i próbujemy, można doprawić go mocniej wg uznania.
Na środek naleśnika nakładamy farsz, rozsmarowujemy i składamy w kopertę lub rulonik jak kto woli. Można je jeszcze raz podsmażyć. Podajemy ze śmietaną, cebulką, boczkiem, co kto lubi :-) Smacznego!