Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie naleśniki czyli naleśniki z serem, cebulką i ziemniakami. Uwielbiamy ruskie pierogi ale nie zawsze jest czas i chęci aby je lepić :-) więc tym razem poszłam na łatwiznę i zawinęłam farsz w naleśniki usmażone rano. Efekt nas zaskoczył oczywiście pozytywnie :-) Spróbujcie sami!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29243
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1670
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 138
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18583
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 677
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29243
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1670
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 138
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18583
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 677
Składniki
Naleśniki: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawić na pół godziny aby odpoczęło. Ważne aby nie mieszać go w międzyczasie.
Farsz: Cebulkę kroimy drobno i przesmażamy na maśle na złoty kolor. Ziemniaki jeszcze gorące obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę do dużej miski. Twaróg mielimy lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cebulę i doprawiamy. Mieszamy farsz i próbujemy, można doprawić go mocniej wg uznania.
Na środek naleśnika nakładamy farsz, rozsmarowujemy i składamy w kopertę lub rulonik jak kto woli. Można je jeszcze raz podsmażyć. Podajemy ze śmietaną, cebulką, boczkiem, co kto lubi :-) Smacznego!