Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba po grecku

Przepis dnia 2019-12-23
Ryba po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 707 Ocena: 14578

Dodano:

Odsłon: 26473

Chrupiąca ryba w warzywach z dodatkiem cukinii, u mnie nie tylko na święta.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryba po grecku

Przygotowanie

  1. Rybę skropiłam sokiem z cytryny i posoliłam ją i popieprzyłam.
    Obtoczyłam w mące i usmażyłam.

    Obrałam warzywa i starłam je na grubym oczku.
    na patelni podsmażyłam pokrojoną w piórka cebulę, dodałam starte warzywa i pokrojoną w słupki cukinię.

  2. Gdy warzywa się podsmażyły dodałam sos pomidorowy i smażyłam do miękkości warzyw. na koniec całość doprawiłam solą i pieprzem.
    Ryby przełożyłam warzywami na półmisku.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 14 grudnia 2019 Kazda ryba, nawet najswiezsza ma swoj zapach, cytryna niweluje ten zapach i mieso jest delikatne i slodkawe. Czesc ryb faktycznie moze sie zrobic bardziej zwarta, ale to tylko z korzyscia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ptasiek 13 grudnia 2019 Zawsze mnie śmieszy jak we wszystkich przepisach z rybą pojawia się cytryna do skroplenia mięsa :) Ludzie już nawet nie wiedzą chyba po co ta cytryna...Myślą, że to do smaku. Tymczasem ryba skroplona cytryną jest duuuuużo gorsza :) Poza tym cytrynę do ryby wymyślił ktoś kiedyś, aby zneutralizować jej zapach (nie każdemu on podchodzi). Dziś wszyscy z automatu walą cytryną do ryby. Ludzie !! Jeśli Wasza ryba nie wali skarpetą to nie psujcie sobie smaku, zobaczcie jak dużo lepsza jest bez cytryny ;) Jeśli wali skarpetą to znaczy, że nadaje się do kosza a nie do skraplania owockiem...

29 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 grudnia 2019 To lubię :D
Super rybka nie tylko dla ryboholików, mniam, mniam :)
Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń