Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na wigilijny stół ale nie tylko po prostu od czasu do czasu można podać bez okazji
Najpierw przygotowuje warzywa które obieram i ścieram na tarce.
Następnie pokrojonego pora smażę na patelni a kiedy jest już lekko podsmażony dodaję pokrojoną w kostkę cebulę .Kiedy całość się zeszkli przekładam do płaskiego naczynia i dodaję marchew pietruszkę wodę i przyprawy Całość duszę tak około 20min
Kiedy warzywa się duszą rybę posypuję przyprawami i obtaczam w mące a następnie smażę z obu stron tak po 3-4 minuty .Powinna być zrumieniona i nie powinna się rozlatywać. Kiedy jest gotowa delikatnie przekładam na talerz.
Warzywa są już praktycznie gotowe dodaje przecier i całość mieszam zostawiam na chwilę na ogniu tak żeby ewentualnie woda jeszcze odparowała.
Następnie warzywa przekładam do szklanego naczynia (jedną warstwę ) potem na to rybę i całość przykrywam następną warstwą jarzyn. Na wierzch dodaje gałązkę dwie świeżego oregano Rybę po grecku można podawać na ciepło lub na zimno
Wigilijna potrawa wielu polskich stołów - ryba po grecku ;)
Odsłon: 63650
Ryba po grecku to swoista polska klasyka a tym samym idealna potrawa która po...
Odsłon: 5515
Przepis dnia
Chrupiąca ryba w warzywach z dodatkiem cukinii, u mnie nie tylko na święta.
Odsłon: 27576
Składniki
Najpierw przygotowuje warzywa które obieram i ścieram na tarce. Następnie pokrojonego pora smażę na patelni a kiedy jest już lekko podsmażony dodaję pokrojoną w kostkę cebulę .Kiedy całość się zeszkli przekładam do płaskiego naczynia i dodaję marchew pietruszkę wodę i przyprawy Całość duszę tak około 20min
Kiedy warzywa się duszą rybę posypuję przyprawami i obtaczam w mące a następnie smażę z obu stron tak po 3-4 minuty .Powinna być zrumieniona i nie powinna się rozlatywać. Kiedy jest gotowa delikatnie przekładam na talerz.
Warzywa są już praktycznie gotowe dodaje przecier i całość mieszam zostawiam na chwilę na ogniu tak żeby ewentualnie woda jeszcze odparowała. Następnie warzywa przekładam do szklanego naczynia (jedną warstwę ) potem na to rybę i całość przykrywam następną warstwą jarzyn. Na wierzch dodaje gałązkę dwie świeżego oregano Rybę po grecku można podawać na ciepło lub na zimno
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 8
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 106