Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na wigilijny stół ale nie tylko po prostu od czasu do czasu można podać bez okazji
Najpierw przygotowuje warzywa które obieram i ścieram na tarce.
Następnie pokrojonego pora smażę na patelni a kiedy jest już lekko podsmażony dodaję pokrojoną w kostkę cebulę .Kiedy całość się zeszkli przekładam do płaskiego naczynia i dodaję marchew pietruszkę wodę i przyprawy Całość duszę tak około 20min
Kiedy warzywa się duszą rybę posypuję przyprawami i obtaczam w mące a następnie smażę z obu stron tak po 3-4 minuty .Powinna być zrumieniona i nie powinna się rozlatywać. Kiedy jest gotowa delikatnie przekładam na talerz.
Warzywa są już praktycznie gotowe dodaje przecier i całość mieszam zostawiam na chwilę na ogniu tak żeby ewentualnie woda jeszcze odparowała.
Następnie warzywa przekładam do szklanego naczynia (jedną warstwę ) potem na to rybę i całość przykrywam następną warstwą jarzyn. Na wierzch dodaje gałązkę dwie świeżego oregano Rybę po grecku można podawać na ciepło lub na zimno
Robię co roku na wigilię i zawsze szybko znika do ostatniego kawałka. Świetni...
Odsłon: 1935
Ryba po grecku to swoista polska klasyka a tym samym idealna potrawa która po...
Odsłon: 5541
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 74
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 455
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 74
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 455
Składniki
Najpierw przygotowuje warzywa które obieram i ścieram na tarce. Następnie pokrojonego pora smażę na patelni a kiedy jest już lekko podsmażony dodaję pokrojoną w kostkę cebulę .Kiedy całość się zeszkli przekładam do płaskiego naczynia i dodaję marchew pietruszkę wodę i przyprawy Całość duszę tak około 20min
Kiedy warzywa się duszą rybę posypuję przyprawami i obtaczam w mące a następnie smażę z obu stron tak po 3-4 minuty .Powinna być zrumieniona i nie powinna się rozlatywać. Kiedy jest gotowa delikatnie przekładam na talerz.
Warzywa są już praktycznie gotowe dodaje przecier i całość mieszam zostawiam na chwilę na ogniu tak żeby ewentualnie woda jeszcze odparowała. Następnie warzywa przekładam do szklanego naczynia (jedną warstwę ) potem na to rybę i całość przykrywam następną warstwą jarzyn. Na wierzch dodaje gałązkę dwie świeżego oregano Rybę po grecku można podawać na ciepło lub na zimno
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 41
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 82