Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po japońsku to biała ryba w warzywnym sosie słodko-kwaśnym. Smakuje wyśmienicie na zimno i na ciepło.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 194
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 703
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1816
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3446
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27184
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 194
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 703
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1816
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3446
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27184
Składniki
Podziel filety na nieduże kawałki i oprósz solą i pieprzem z obu stron. Z mąki, mleka i wody i jajka przygotuj ciasto (nieco gęstsze niż na naleśniki). Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Dopraw je odrobiną soli i pieprzu.
Rozgrzej olej na patelni. Zanurz na chwilę każdy kawałek ryby w cieście i obsmaż go po obu stronach. Usmażoną rybę ułóż na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Obierz i pokrój cebulę na półkrążki. Usuń z papryki gniazdo nasienne i pokrój ją w paski. Przekrój je na pół. Tak samo pokrój paprykę konserwową. Ogórki pokrój w cienkie słupki.
Zeszklij cebulę na rozgrzanym oleju. Dodaj do niej żółtą paprykę i smaż kilka minut. Do podsmażonych warzyw dodaj paprykę konserwową, ogórki, koncentrat pomidorowy, ocet, ziele angielskie i sproszkowaną paprykę. Wymieszaj wszystkie składniki i dolej do nich trochę wody (w zależności o tego, jak gęsty sos chcesz uzyskać). Podduś zalewę na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do przestudzenia.
Przygotuj dość duże naczynie, np. szklaną miskę. Ułóż w niej na przemian warstwami sos warzywny i kawałki ryby. Owiń naczynie folią spożywczą i wstaw na co najmniej kilka godzin do lodówki.