Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadłam to kiedyś w restauracji i spróbowałam odtworzyć przepis:) Zdjęcie może nie jest najlepsze i nie wygląda to rewelacyjnie, ale za to smak rekompensuje wszystko:)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 969
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 969
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Makaron gotujemy. Ryba, jeżeli kupiliśmy mrożoną, musi się odmrozić. Wtedy kroimy ją w kawałki 2-3cm, doprawiamy, lekko skrapiamy cytryną i odstawiamy.
W tym czasie naczynie żaroodporne wykładamy tradycyjnie plastrami masła, na to wykładamy ugotowany i przestudzony makaron.
W rondelku, na małym ogniu gotujemy śmietankę z kukurydzą i serkami topionymi. Aż do momentu rozpuszczenia serków. Serki można zastąpić serem mascarpone (moim ulubionym) :) Sosik doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.
Na makaron wykładamy pokrojone kawałki ryby, zalewamy to sosem śmietanowym.
Cebulę kroimy w cienkie, ale dość spore plastry (najlepiej z połówek) i wykładamy całość cebuli na rybę. Na cebulę posypujemy dość dużo koperku i na koniec ser żółty.
Zapiekamy w piekarniku:)