Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadłam to kiedyś w restauracji i spróbowałam odtworzyć przepis:) Zdjęcie może nie jest najlepsze i nie wygląda to rewelacyjnie, ale za to smak rekompensuje wszystko:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Składniki
Makaron gotujemy. Ryba, jeżeli kupiliśmy mrożoną, musi się odmrozić. Wtedy kroimy ją w kawałki 2-3cm, doprawiamy, lekko skrapiamy cytryną i odstawiamy.
W tym czasie naczynie żaroodporne wykładamy tradycyjnie plastrami masła, na to wykładamy ugotowany i przestudzony makaron.
W rondelku, na małym ogniu gotujemy śmietankę z kukurydzą i serkami topionymi. Aż do momentu rozpuszczenia serków. Serki można zastąpić serem mascarpone (moim ulubionym) :) Sosik doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.
Na makaron wykładamy pokrojone kawałki ryby, zalewamy to sosem śmietanowym.
Cebulę kroimy w cienkie, ale dość spore plastry (najlepiej z połówek) i wykładamy całość cebuli na rybę. Na cebulę posypujemy dość dużo koperku i na koniec ser żółty.
Zapiekamy w piekarniku:)