Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadłam to kiedyś w restauracji i spróbowałam odtworzyć przepis:) Zdjęcie może nie jest najlepsze i nie wygląda to rewelacyjnie, ale za to smak rekompensuje wszystko:)
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77854
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 320
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1186
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2802
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77854
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 320
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1186
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2802
Składniki
Makaron gotujemy. Ryba, jeżeli kupiliśmy mrożoną, musi się odmrozić. Wtedy kroimy ją w kawałki 2-3cm, doprawiamy, lekko skrapiamy cytryną i odstawiamy.
W tym czasie naczynie żaroodporne wykładamy tradycyjnie plastrami masła, na to wykładamy ugotowany i przestudzony makaron.
W rondelku, na małym ogniu gotujemy śmietankę z kukurydzą i serkami topionymi. Aż do momentu rozpuszczenia serków. Serki można zastąpić serem mascarpone (moim ulubionym) :) Sosik doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.
Na makaron wykładamy pokrojone kawałki ryby, zalewamy to sosem śmietanowym.
Cebulę kroimy w cienkie, ale dość spore plastry (najlepiej z połówek) i wykładamy całość cebuli na rybę. Na cebulę posypujemy dość dużo koperku i na koniec ser żółty.
Zapiekamy w piekarniku:)