Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadłam to kiedyś w restauracji i spróbowałam odtworzyć przepis:) Zdjęcie może nie jest najlepsze i nie wygląda to rewelacyjnie, ale za to smak rekompensuje wszystko:)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3535
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4344
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3535
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4344
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74437
Składniki
Makaron gotujemy. Ryba, jeżeli kupiliśmy mrożoną, musi się odmrozić. Wtedy kroimy ją w kawałki 2-3cm, doprawiamy, lekko skrapiamy cytryną i odstawiamy.
W tym czasie naczynie żaroodporne wykładamy tradycyjnie plastrami masła, na to wykładamy ugotowany i przestudzony makaron.
W rondelku, na małym ogniu gotujemy śmietankę z kukurydzą i serkami topionymi. Aż do momentu rozpuszczenia serków. Serki można zastąpić serem mascarpone (moim ulubionym) :) Sosik doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.
Na makaron wykładamy pokrojone kawałki ryby, zalewamy to sosem śmietanowym.
Cebulę kroimy w cienkie, ale dość spore plastry (najlepiej z połówek) i wykładamy całość cebuli na rybę. Na cebulę posypujemy dość dużo koperku i na koniec ser żółty.
Zapiekamy w piekarniku:)