Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w pysznym sosie ciepło zimno

Ryba w pysznym sosie ciepło zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4967

Dodano:

Odsłon: 6331

Ryba w sosie z warzywami, można podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę.

Składniki

  • ½ kg fileta z ryby dowolnej
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 200 ml wody
  • Jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1 średni słoik papryki konserwowej
  • Cebula
  • 7 ogórków konserwowych
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
    2. Do miski wbijamy jajko.

  2. 3. Dodajemy mąkę.
    4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 5. Stopniowo wlewając wodę, wyrabiamy ciasto.
    6. Zanurzamy w cieście rybę.

  4. 7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  5. 8. Ogórki konserwowe kroimy w krostę.
    9. Paprykę natomiast kroimy w paseczki.
    10. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    11. Do cebuli dodajemy warzywa.
    12. Podlewamy wodą i prużymy.

  6. 13. Następnie dodajemy koncentrat.
    14. Ketchup, cukier i ocet, chwile gotujemy.

  7. 15. Rybę układamy w naczyniu i tak przygotowanym sosem polewamy.
    16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 marca Ryki moje ulubione ;) Super żarełko, robię coś podobnego i muszę przyznać, że czasem wieczorem też biorę kawałek na talerz razem z bułką i zajadam ze smakiem ;) Pycha, mniam :) 7? ;) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń