Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w sosie z warzywami, można podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 233
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 445
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 470
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 233
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 445
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 470
Składniki
1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy. 2. Do miski wbijamy jajko.
3. Dodajemy mąkę. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Stopniowo wlewając wodę, wyrabiamy ciasto. 6. Zanurzamy w cieście rybę.
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Ogórki konserwowe kroimy w krostę. 9. Paprykę natomiast kroimy w paseczki. 10. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 11. Do cebuli dodajemy warzywa. 12. Podlewamy wodą i prużymy.
13. Następnie dodajemy koncentrat. 14. Ketchup, cukier i ocet, chwile gotujemy.
15. Rybę układamy w naczyniu i tak przygotowanym sosem polewamy. 16. Danie gotowe. 17. Smacznego.