Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w sosie porowym.

Ryba w sosie porowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2595

Dodano:

Odsłon: 2585

Idealne danie dla zabieganych. Można zrobić w pół godziny, a co ważne nie wyczuwa się tego tak zwanego "zapachu ryby". Ryba jest bardzo delikatna w smaku.

Składniki

  • 4 duże filety z mintaja lub innej ryby
  • 1 por
  • 4 łyżki oleju
  • 400 g śmietany 18%
  • Sól
  • pieprz cytrynowy
  • vegeta
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Por pokroić w pół krążki i wsypać na rozgrzany olej. Dusić 5 min. mieszając, aby się nie przypalił.

  2. Po tym czasie wlać śmietanę i gotować na małym ogniu 5 min. Dodać przyprawy.

  3. Do sosu dodać wcześniej rozmrożone filety, ( ja filety kroję na połowę ) delikatnie mieszać i gotować ok. 10 min. ( nie za długo bo ryba się rozpadnie ). Podawać z ziemniakami. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń