Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba z salsa owocowa

Przepis dnia 2010-01-31
Ryba z salsa owocowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2247

Dodano:

Odsłon: 5262

Bardzo lekkie i efektownie wygladajace danie. Oczywiscie owoce podane w przepisie mozna zastapic innymi lub ograniczyc ilosc.

Składniki

  • truskawki, 3 sztuki
  • jagody, 2 lyzki
  • Ananas, 1 krazek
  • kiwi, 1 sztuka
  • jezyny, 2 lyzki
  • papaja, 1 krazek
  • melon, 1 krazek
  • brzoskwinia, 1 sztuka
  • winogrona, 1/3 szklanki
  • miod, lyzka
  • Halibut filet, lub inna biala ryba, 4 kawalki
  • pieprz, szczypta
  • sol, szczypta
  • maslo, 1 lyzka
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryba z salsa owocowa

Przygotowanie

  1. Owoce drobno pokroic. Nastepnie przelozyc do miski, wymieszac z miodem i odstawic na ok 10 min

  2. Rybe posolic i popieprzyc. Na patelni rozgrzac maslo.Smazyc rybe ok 8min z kazdej strony, (sprawdzic widelcem czy jest usmazone w srodku)

  3. Usmazona rybe przelozyc na talerz a na wierzch nalozyc salse.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 08 listopada 2013 Rzygowiny, nie lepiej dzemu tam nałożyć?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 26 stycznia 2010 Przepis jest tak prościutki a jaki ciekawy:) Chyba wypróbuję na przyjęcie urodzinowe mojego kochanego:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń