Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, prosty i szybki w przygotowaniu, kolorowy posiłek.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2687
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1255
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2687
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1255
Składniki
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do drobiu. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę razem smażymy.
Fasolkę myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do mięsa.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Kukurydzę i groszek osączamy z zalewy i dodajemy do kurczaka wraz z ugotowanym ryżem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.