Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, prosty i szybki w przygotowaniu, kolorowy posiłek.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232052
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232052
Składniki
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do drobiu. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę razem smażymy.
Fasolkę myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do mięsa.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Kukurydzę i groszek osączamy z zalewy i dodajemy do kurczaka wraz z ugotowanym ryżem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.