Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Szklankę ryżu zalać dwiema szklankami wody. Dodać płaską łyżeczkę soli i gotować do miękkości.
W tym czasie umyć marchewki oraz papryczki. Obrać cebulę, czosnek i marchewki. Cebulę, czosnek i papryczki pokroić w kostkę.
Do miski wlać sos sojowy oraz ocet ryżowy. Dodać curry i wymieszać. Tofu pokroić w kostkę, dodać do sosu - wymieszać. Odstawić na czas przygotowywania warzyw.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę oraz czosnek. Następnie dodać papryczki i dalej dusić.
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Na patelnię dorzucić tofu oraz starte marchewki. Smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać szczypiorek. Całość wymieszać. Smacznego! :)