Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 105
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101292
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5820
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 105
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101292
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5820
Składniki
Szklankę ryżu zalać dwiema szklankami wody. Dodać płaską łyżeczkę soli i gotować do miękkości.
W tym czasie umyć marchewki oraz papryczki. Obrać cebulę, czosnek i marchewki. Cebulę, czosnek i papryczki pokroić w kostkę.
Do miski wlać sos sojowy oraz ocet ryżowy. Dodać curry i wymieszać. Tofu pokroić w kostkę, dodać do sosu - wymieszać. Odstawić na czas przygotowywania warzyw.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę oraz czosnek. Następnie dodać papryczki i dalej dusić.
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Na patelnię dorzucić tofu oraz starte marchewki. Smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać szczypiorek. Całość wymieszać. Smacznego! :)