Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto kolejna odsłona sałatki z gyrosa, która zaskoczy cię połączeniem składników bez majonezu! Jej słonym akcentem jest ser feta, a chrupiące warzywa dodają jej atrakcyjności. W takiej wersji dobrze smakuje jako drugie śniadanie, lekka kolacja albo dodatek do obiadu.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 92
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 251
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 287
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 92
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 251
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 287
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błonek, pokrój w drobną kostkę. Włóż do miski, wsyp przyprawę gyros, paprykę słodką w proszku, odrobinę soli i pieprzu. Całość wymieszaj i zostaw tak na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż kurczaka z każdej strony. Kiedy będzie gotowy, odstaw do wystudzenia.
W tym czasie opłucz i osusz mix sałat lub umyj i posiekaj sałatę lodową. Wyłóż na duży i głęboki półmisek jako bazę. Ogórka zielonego nie musisz obierać. Umyj go, osusz i posiekaj w plasterki. Wyłóż na sałatę. Ser feta pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Cebulę czerwoną posiekaj w piórka. Dodaj na półmisek, rozkładając składniki równomiernie. Na koniec wyłóż podsmażone filety z kurczaka.
Skrop całość oliwą lub octem balsamicznym czerwonym i opcjonalnie udekoruj sałatkę ulubionymi suszonymi pestkami.