Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna potrawa na rodzinne obiady. Wymaga trochę czasu, ale jego przygotowanie jest proste. Schab faszerowany owocami to gwarancja udanego spotkania rodzinnego. Miej pewność, że nikt nie odejdzie od stołu niezadowolony.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 72
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 346
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9124
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 72
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 346
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9124
Składniki
Suszone owoce skrop śliwowicą. Odstaw na ok. 20 minut, aby nasiąkły alkoholem. Schab opłucz, osusz. Długim, ostrym nożem wytnij kieszeń. Mięso natrzyj majerankiem, solą, pieprzem. Wstaw na 1 godzinę do lodówki. Napęczniałe owoce dokładnie osącz, zachowaj śliwowicę. Częścią owoców napełnij otwór w mięsie, resztę zachowaj.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Szybko obsmaż pieczeń ze wszystkich stron. Obsmażony schab przełóż do brytfanny. Obłóż pozostałymi owocami. Polej śliwowicą. Piecz 1,5 godziny w temp. w 190 st. Gotową pieczeń podawaj z kluskami śląskimi oraz sosem z pieczenia, możesz go dodatkowo przetrzeć przez gęste sitko.