Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem z papryki i pieczarek. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2825
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 270
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2825
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 270
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy, przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem oraz majerankiem i obtaczamy w mące. Mięso podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Cebulę siekamy, pieczarki kroimy w plastry, a paprykę w drobne kawałki. Warzywa chwilę podsmażamy na oleju, po czym układamy na plastrach schabu.
Całość zalewamy sosem przygotowanym z zalewy z papryki (około pół szklanki), przecieru pomidorowego oraz ketchupu. Schab pieczemy 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.