Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste składniki, niewiele pracy i zachwycający efekt - takie dania lubimy najbardziej i taki właśnie jest schab pod kapustą kiszoną z przepisu Ewy Wachowicz. Gwarantujemy, że jest to danie, do którego będziecie wielokrotnie wracać.
patelnia, folia
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
Składniki
Schab pokroić w plastry, przykryć folią i rozbić tłuczkiem. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem, majerankiem oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kapustę kiszoną, liście laurowe i ziele angielskie. Wymieszać i podsmażyć.
Połowę kapusty wyłożyć do formy żaroodpornej. Na kapuście ułożyć plastry schabu. Na mięso dać pozostałą kapustę. Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po tym czasie odkryć i zapiekać jeszcze przez 10-15 minut pod grillem.
Podawać z ziemniakami.