Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste składniki, niewiele pracy i zachwycający efekt - takie dania lubimy najbardziej i taki właśnie jest schab pod kapustą kiszoną z przepisu Ewy Wachowicz. Gwarantujemy, że jest to danie, do którego będziecie wielokrotnie wracać.
patelnia, folia
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 960
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8755
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3084
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 960
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8755
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3084
Składniki
Schab pokroić w plastry, przykryć folią i rozbić tłuczkiem. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem, majerankiem oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kapustę kiszoną, liście laurowe i ziele angielskie. Wymieszać i podsmażyć.
Połowę kapusty wyłożyć do formy żaroodpornej. Na kapuście ułożyć plastry schabu. Na mięso dać pozostałą kapustę. Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po tym czasie odkryć i zapiekać jeszcze przez 10-15 minut pod grillem.
Podawać z ziemniakami.