Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste składniki, niewiele pracy i zachwycający efekt - takie dania lubimy najbardziej i taki właśnie jest schab pod kapustą kiszoną z przepisu Ewy Wachowicz. Gwarantujemy, że jest to danie, do którego będziecie wielokrotnie wracać.
patelnia, folia
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36594
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3155
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 477
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2719
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36594
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3155
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 477
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2719
Składniki
Schab pokroić w plastry, przykryć folią i rozbić tłuczkiem. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem, majerankiem oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kapustę kiszoną, liście laurowe i ziele angielskie. Wymieszać i podsmażyć.
Połowę kapusty wyłożyć do formy żaroodpornej. Na kapuście ułożyć plastry schabu. Na mięso dać pozostałą kapustę. Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po tym czasie odkryć i zapiekać jeszcze przez 10-15 minut pod grillem.
Podawać z ziemniakami.