Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste składniki, niewiele pracy i zachwycający efekt - takie dania lubimy najbardziej i taki właśnie jest schab pod kapustą kiszoną z przepisu Ewy Wachowicz. Gwarantujemy, że jest to danie, do którego będziecie wielokrotnie wracać.
patelnia, folia
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11376
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 52
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7652
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154971
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1079
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11376
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 52
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7652
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154971
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1079
Składniki
Schab pokroić w plastry, przykryć folią i rozbić tłuczkiem. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem, majerankiem oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kapustę kiszoną, liście laurowe i ziele angielskie. Wymieszać i podsmażyć.
Połowę kapusty wyłożyć do formy żaroodpornej. Na kapuście ułożyć plastry schabu. Na mięso dać pozostałą kapustę. Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po tym czasie odkryć i zapiekać jeszcze przez 10-15 minut pod grillem.
Podawać z ziemniakami.