Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na mandarynki w pełni , a ze schabem komponuje się pięknie. Proszę spróbować.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 17
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7968
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 84
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 17
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7968
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 84
Składniki
Schab opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w plastry. Mięso oprószyłem solą i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny. Przykryłem i odstawiłem na pół godziny. Rozgrzałem na patelni oliwę, obsmażyłem mięso. Dodałem wino, miód i dusiłem pod przykryciem około 10 minut. Mandarynki po umyciu sparzyłem, pokroiłem w plastry. Włożyłem do mięsa, dusiłem razem dalej około 3 minuty. Z sosu wyjąłem mięso i mandarynki, ułożyłem je na ogrzanym półmisku. Mąkę ziemniaczaną wymieszałem z odrobiną wody, wlałem do sosu i gotowałem, aż sos zgęstniał. Doprawiłem go solą i pieprzem. N a suchej patelni zrumieniłem płatki migdałowe. Polałem sosem mięso i posypałem płatkami migdałowymi.