Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mariola zapodała danie, któremu oprzeć nie mogliśmy się. Bajecznie proste, a jakże smaczne. Fakt serdelki z zaufanej masarni, Mariola robi własne, wielki szacun <3 Prosto i mega smacznie <3
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13166
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2524
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3681
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4621
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13166
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2524
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3681
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4621
Składniki
Serdelki kroimy na kilku milimetrowe plastry, gotujemy w wodzie (1 l) z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Mąkę, musztardę i śmietanę mieszamy, dodajemy do wywaru, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu, do zagęszczenia. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z puree i ulubionymi dodatkami.