Do góry

Dania główne Przepis na:

Serdelki w sosie musztardowym

Serdelki w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48549

Dodano:

Odsłon: 7889

Mariola zapodała danie, któremu oprzeć nie mogliśmy się. Bajecznie proste, a jakże smaczne. Fakt serdelki z zaufanej masarni, Mariola robi własne, wielki szacun <3 Prosto i mega smacznie <3

Składniki

  • 4 drobiowe serdelki
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka słodkiej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serdelki kroimy na kilku milimetrowe plastry, gotujemy w wodzie (1 l) z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Mąkę, musztardę i śmietanę mieszamy, dodajemy do wywaru, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu, do zagęszczenia. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z puree i ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń