Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shoarma to kultowa potrawa kuchni bliskowschodniej. Cały sekret tej potrawy kryje się w dobrze doprawionym mięsie. Ja osobiście najbardziej lubię shoarmę wieprzową z polędwicy, ale możecie przygotować ją również z kurczaka, czy indyka. Obowiązkowym dodatkiem jest sypki ryż, chlebki pita i dipy, np. czosnkowy lub jogurtowy. Idealnym dopełnieniem będzie także lekka surówka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1468
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1194
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1324
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1468
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1194
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1324
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 977
Składniki
Przyprawy w nasionach, czyli koper włoski, kolendra i goździki, ucieramy w moździerzu lub mielimy w młynku. Wrzucamy do miseczki, dodajemy resztę przypraw, sól i mieszamy.
Mięso myjemy i oczyszczamy z błon. Dzielimy ją wzdłuż włókien na pół, a następnie kroimy obie części w poprzek włókien w bardzo cieniutkie plasterki. Doprawiamy mieszanką przypraw, olejem i dokładnie nacieramy mięso. Przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Po tym czasie mięso smażymy na gorącej patelni, aż się zarumieni. Podajemy z lekką surówką, ryżem lub chlebkiem pita oraz z dipami. Smacznego ;)