Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Shoarma jest pełna smaku i prostych składników. Cudownym dodatkiem do tego grillowanego kurczaka jest sałatka izraelska, którą przygotowuje się z bardzo drobno posiekanych warzyw (ogórek, pomidor, kolorowe papryki, czerwona cebula) i ogromnej ilości ziół, sos tzatziki i zgrillowana tortilla. Zamiast tortilli można podać chlebki pita, wspaniały jest także hummus. Połączenie gorącego grillowanego kurczaka ze schłodzoną sałatką izraelską z ziołami i sosem tzatziki jest niesamowicie orzeźwiające, lekkie i pyszne.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3651
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4783
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3651
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4783
Składniki
Filety z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, następnie pokroić w równe kawałki. Przygotować marynatę : wszystkie składniki połączyć i przełożyć do kurczaka, wymieszać razem, odstawić w chłodne miejsce do zamarynowania ( im dłużej, tym lepiej).
Drewniane patyczki do szaszłyków moczyć w zimnej wodzie przez 20 minut, następnie nadziewać na nie zamarynowane kawałki kurczaka. Gotowe szaszłyki grillować po kilka minut z każdej strony, podawać zaraz po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. Miłego gotowania!