Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Shoarma jest pełna smaku i prostych składników. Cudownym dodatkiem do tego grillowanego kurczaka jest sałatka izraelska, którą przygotowuje się z bardzo drobno posiekanych warzyw (ogórek, pomidor, kolorowe papryki, czerwona cebula) i ogromnej ilości ziół, sos tzatziki i zgrillowana tortilla. Zamiast tortilli można podać chlebki pita, wspaniały jest także hummus. Połączenie gorącego grillowanego kurczaka ze schłodzoną sałatką izraelską z ziołami i sosem tzatziki jest niesamowicie orzeźwiające, lekkie i pyszne.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 123
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101326
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5848
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 123
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101326
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5848
Składniki
Filety z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, następnie pokroić w równe kawałki. Przygotować marynatę : wszystkie składniki połączyć i przełożyć do kurczaka, wymieszać razem, odstawić w chłodne miejsce do zamarynowania ( im dłużej, tym lepiej).
Drewniane patyczki do szaszłyków moczyć w zimnej wodzie przez 20 minut, następnie nadziewać na nie zamarynowane kawałki kurczaka. Gotowe szaszłyki grillować po kilka minut z każdej strony, podawać zaraz po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. Miłego gotowania!