Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledź w sosie jogurtowym z jabłkiem.

Przepis dnia 2019-03-18
Śledź w sosie jogurtowym z jabłkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 3899

Pyszny śledź w sosie jogurtowym z jabłkiem, idealny z chrupiącym pieczywem czy z gorącymi ziemniakami. Polecam serdecznie. Smacznego !!!

Składniki

  • Śledź al a Matias w oleju 400 g.
  • Jabłko średnie 1 szt.
  • Koper 1 pęczek.
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Cytryna 1/2 szt.
  • Jogurt typy greckieg 300 ml.
  • Czosnek 1 mały ząbek.
  • cukier 1 łyżeczka do herbaty.
  • Pieprz 1/2 łyżeczki do herbaty.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wlewamy jogurt i wyciskamy cytrynę.
    Czosnek i koper drobno siekamy, jabłko obieramy i ścieramy na grubym oczku, cebulę kroimy w grubą kostkę.
    Wszystkie rozdrobnione składniki wraz z pieprzem i cukrem wędrują do miski z jogurtem. Całość należy wymieszać.

  2. Filety śledziowe kroimy na cienkie kawałki i wrzucamy do jogurtu, całość mieszamy.
    Gotowe !!!
    Śledzia podajemy z chrupiącym pieczywem lub z gorącymi ziemniakami.
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń