Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie uwielbiam:) Solone, marynowane, wędzone, smażone:) Może to niezbyt elegancka rybka hihi ale jest wporzo:D
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5843
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9672
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5843
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9672
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Zrobienie tej potrawy jest proste. Najpierw moczymy płaty śledziowe w mleku, najlepiej 1-2 godziny. Potem wyjmujemy, płuczemy jeszcze raz i kroimy w kawałki (wielkość wg uznania).
Ogórki kroimy w plastry lub w kostkę, cebulę tak samo. Układamy w naczyniu warstwami - każdą warstwę pieprząc i posypując majerankiem. Warstwa śledzi, warstwa warzyw i tak na zmianę. Na koniec zalewamy olejem. Najlepiej smakują następnego dnia:)