Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie uwielbiam:) Solone, marynowane, wędzone, smażone:) Może to niezbyt elegancka rybka hihi ale jest wporzo:D
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13287
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 486
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9828
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13287
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 486
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9828
Składniki
Zrobienie tej potrawy jest proste. Najpierw moczymy płaty śledziowe w mleku, najlepiej 1-2 godziny. Potem wyjmujemy, płuczemy jeszcze raz i kroimy w kawałki (wielkość wg uznania).
Ogórki kroimy w plastry lub w kostkę, cebulę tak samo. Układamy w naczyniu warstwami - każdą warstwę pieprząc i posypując majerankiem. Warstwa śledzi, warstwa warzyw i tak na zmianę. Na koniec zalewamy olejem. Najlepiej smakują następnego dnia:)