Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie uwielbiam:) Solone, marynowane, wędzone, smażone:) Może to niezbyt elegancka rybka hihi ale jest wporzo:D
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 388
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 394
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1475
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5701
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 388
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 394
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1475
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5701
Składniki
Zrobienie tej potrawy jest proste. Najpierw moczymy płaty śledziowe w mleku, najlepiej 1-2 godziny. Potem wyjmujemy, płuczemy jeszcze raz i kroimy w kawałki (wielkość wg uznania).
Ogórki kroimy w plastry lub w kostkę, cebulę tak samo. Układamy w naczyniu warstwami - każdą warstwę pieprząc i posypując majerankiem. Warstwa śledzi, warstwa warzyw i tak na zmianę. Na koniec zalewamy olejem. Najlepiej smakują następnego dnia:)