Do góry

Dania główne Przepis na:

Ślunski łobiod na łodpust.

Ślunski łobiod na łodpust.

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4711

Dodano:

Odsłon: 45503

- Babko, co Wy tyla dzisioj warzicie? - Jak to co? Przeca jutro niydzielo, świntyj Hedwigi. Co ty synek, niy wiysz, co jutro u nos bydzie łodpust? - Wiym, przeca że wiym. Ale to i łobiod bydzie łodpustowy? - No dyć. Przeca wsziscy przijadom, budzie ujek Franek z ciotkom Marikom i synkami, ujek Konrad z ciotkom Mią ze Hajduk, chyba nawet ujek Edek ze Hindenburga przijedzie. Przeca łodpust to wielkie świynto dlo cołej rodziny! - Starko, a co to bydziecie warzić? Rolada? Ponbócku Złoty! Tyn najduch sie pyto co bydzie w łodpust na łobiod? Przeca jak zawsze, rosół z nudlami, rolady, modro kapusta i gumiklyjzy. - Bobko, a kompot bydzie? - Bydzie, bydzie. Z bani, tyn co lubisz. Niy godej tyla ino leć do masorza, herr Piontka, i przinieś, bo łobiycoł mi zostawić gryfno kita wołowo na rolady. Czekej no, karlusie, to mosz kartka i kup po drodze wszistko, co na niyj stoji.

Składniki

  • kita wołowo na rolady - kilo
  • szpek wyndzony - ćwierć kilo
  • kwaśne łogórki - 3
  • cybula - 3
  • zymft - jedna mało krauza
  • modro kapusta - tak wele kila
  • kartofle - ze dwa kila
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ślunski łobiod na łodpust.

Przygotowanie

  1. - Babko, to jak sie robi ta modro kapusta?
    - Toż puć, synek, pokoża ci.
    - Kapusta musisz pokrajać na takie drobne szplitry, wciepać do gorka, nasuć mało gorść soli, zaloć gorkom wodom i gotować, aż bydzie miynko.

  2. Zaniym sie kapusta uwarzi, pokrajej szpek na takie małe wyrfle i usmaż jych na małyj łyżeczce tustego.
    Dociepej posiykanyj cybuli. Jak cybula bydzie sie robiyć szklisto, to wciepej jeszcze łyżka monki i wymiyszej gryfnie.

  3. Kapusta łodcydź, wciepej do niyj omasta z cybulom i zasmażej. Dolyj trocha, tak ze dwie - trzi łyżki łoctu.
    No,tera je dobro. Jeszcze ino trocha pieprzu i jest fertig.

  4. Terozki synku rozklupej mi miynso na rolady. Ale ciynko i tak, co by równe boło.
    Na kożdo rolada domy teroz trocha soli,trochapieprzy i posmarujymy ciynko zymftem.
    Teroz trocha cybulki, posiekanyj, dej tu konsek łogórka, konsek szpeku i zawijomy.
    A czymu nitkom? Przeca Wom ciotka Mia z Rajchu prziwiezła takie szprytne nadle?
    Ale mom ich za mało na tyla roladów.
    Zawijej, zawijej.
    Gryfnie!

  5. Weż synku tocha monki, i obkulej w niyj kożdo rolada, ale ino trocha!
    Terozki rozgrzyj tuste w brytfanie, wsadź rolady i smaż, z kożdej stony, aż sie zrobiom brunotne.
    Podlyj trocha wody, przikryj i warz, ino ma małym ogniu, tak wele godziny.

  6. No widziysz, jakie gryfne rolady?
    Teroz ino dodomy do zołzy trocha gynstego (np. tyn wywar z kości), tak ze dwie łyżki.
    Wymiyszej, podgrzyj i dowej na stoł.

  7. To ino terozki gumiklyjzy.
    Usztamfuj mi synku te kartofle, ale krepko!

  8. Gryfnie. Terozki dodomy trocha szkrobku. Nie, ta drugo, modro biksa. Ta, kaj pisze kartofelmehl. Ja, ta.
    Dodaj tak mniyj niż ćwierć kartofli. Dodej jajko i wymieś, aż bydzie głodkie.

  9. Teraz ino ukulomy gryfne klejzy. Ja, zrób kożdyj dziurka na zołza.
    Wciepej je pomału na wrzontek i warz, jak wypłynom na wiyrch tak ze trzi minuty.

  10. Wyciongniyj je toroz szałkerlom na miska i tyż dowej na stoł.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 05 sierpnia 2016 Ta modro kapusta jest całkiem rozważona - na ciapa.
Wszystko inne - super.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska1 24 października 2013 Jestem pod wrazeniem. Super przepis no i tak opisany i sfotografowany krok po kroku. Naprawde wielkie brawa dla ciebie i dodaj jeszcze cos ciekawego.Czekam (mysle ze nie tylko ja)z niecierpliwoscia. Odpowiedzi: 1 ▼

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marusia26 24 października 2013 Oj, gryfne te rolady. :))) Naprawdę - super przepis , zabieram do swojej książki. Pozdrawiam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 24 października 2013 bardzo fajnie opisany sposób wykonania :) chociaż nie wszystko zrozumiałam ale i tak wiadomo o co chodzi :) super;) Pozdrawiam

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 03 października 2013 Z przyjemnością przeczytałam Twój przepis :) Oby więcej takich.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 01 października 2013 Piękny, czytelny ,ten śląski odpustowy obiad Czekam na podobne,daję 6

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 września 2013 Kapitalny, chociaż nie wszystkie słowa zrozumiałam, to przepis dowcipny i z jajem :))

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 30 września 2013 To się nazywa wspaniały przepis. Chociaż bardziej wspaniały opis.Zacytuję Picassa "Wśród ludzi jest więcej kopii niż oryginałów", właśnie takich , oryginalnych przepisów brakuje, pozdrawiam:)

33 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń