Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane filety z drobiu podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2698
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2698
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę lekko odciskamy z soku dodajemy pokrojoną połowę cebuli w drobną kostkę, pieprz ziołowy, troszkę oliwy i wszystko dokładnie mieszamy.
Wykonanie dania: Filet dzielimy na 2 połówki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!