Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane filety z drobiu podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2137
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3088
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2137
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3088
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę lekko odciskamy z soku dodajemy pokrojoną połowę cebuli w drobną kostkę, pieprz ziołowy, troszkę oliwy i wszystko dokładnie mieszamy.
Wykonanie dania: Filet dzielimy na 2 połówki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!