Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone kanie

Smażone kanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13809

Dodano:

Odsłon: 5941

Smażone kanie

Składniki

  • Kanie 5 sztuk
  • Jajka 3
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone kanie

Przygotowanie

  1. Kanie oczyścić, lekko spłukać wodą i osuszyć na ręczniku papierowym. Jajka rozmącić i doprawić solą oraz pieprzem. Kapelusze kani obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony do ładnego zarumieniania. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Dla mnie najlepsze ze świeżym pieczywem Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 listopada 2020 Bajka, taki schabowy bez mięsa ;p
PYCHA :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń