Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, które jest pyszne samo w sobie, może być zamiennikiem kurczak i być podawane z ziemniakami i surówką.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 125
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 125
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
Patisony myję i tnę w plastry grubości około 1,5 cm. jeśli skórka jest gruba, to również ją obieram. Wydrążam gniazda nasienne.
Kawałki patisona przyprawiam solą i pieprzem. Na jednym talerzu mieszam ze sobą mąkę, bułkę tartą i kurkumę. Na drugim, za pomocą widelca, roztrzepuję jajko.
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Kawałki patisona najpierw obtaczam w jajku, a następnie następnie w mące z bułką tartą i kurkumą. Podsmażam na gorącym oleju z dwóch stron na złoty kolor.