Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, które jest pyszne samo w sobie, może być zamiennikiem kurczak i być podawane z ziemniakami i surówką.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1474
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4661
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7250
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1474
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4661
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7250
Składniki
Patisony myję i tnę w plastry grubości około 1,5 cm. jeśli skórka jest gruba, to również ją obieram. Wydrążam gniazda nasienne.
Kawałki patisona przyprawiam solą i pieprzem. Na jednym talerzu mieszam ze sobą mąkę, bułkę tartą i kurkumę. Na drugim, za pomocą widelca, roztrzepuję jajko.
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Kawałki patisona najpierw obtaczam w jajku, a następnie następnie w mące z bułką tartą i kurkumą. Podsmażam na gorącym oleju z dwóch stron na złoty kolor.