Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, które jest pyszne samo w sobie, może być zamiennikiem kurczak i być podawane z ziemniakami i surówką.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3125
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3125
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Patisony myję i tnę w plastry grubości około 1,5 cm. jeśli skórka jest gruba, to również ją obieram. Wydrążam gniazda nasienne.
Kawałki patisona przyprawiam solą i pieprzem. Na jednym talerzu mieszam ze sobą mąkę, bułkę tartą i kurkumę. Na drugim, za pomocą widelca, roztrzepuję jajko.
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Kawałki patisona najpierw obtaczam w jajku, a następnie następnie w mące z bułką tartą i kurkumą. Podsmażam na gorącym oleju z dwóch stron na złoty kolor.