Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, które jest pyszne samo w sobie, może być zamiennikiem kurczak i być podawane z ziemniakami i surówką.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1055
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 776
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1055
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 776
Składniki
Patisony myję i tnę w plastry grubości około 1,5 cm. jeśli skórka jest gruba, to również ją obieram. Wydrążam gniazda nasienne.
Kawałki patisona przyprawiam solą i pieprzem. Na jednym talerzu mieszam ze sobą mąkę, bułkę tartą i kurkumę. Na drugim, za pomocą widelca, roztrzepuję jajko.
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Kawałki patisona najpierw obtaczam w jajku, a następnie następnie w mące z bułką tartą i kurkumą. Podsmażam na gorącym oleju z dwóch stron na złoty kolor.