Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariański, lekki obiad, pełen smaku.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 133
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16092
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 685
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 133
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16092
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 685
Składniki
Cebule i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić czosnek i cebulę, chwilę podsmażyć. Pokroić pieczarki, wrzucić na patelnię i smażyć ok 15 minut, aż stracą wodą i się zarumienią, doprawić sosem sojowym, pieprzem i solą jak trzeba. Zdjęć z patelni. Rozłożyć na dwa talerze.
Na tę samą patelnię dodać oliwę, wrzucić drugi ząbek czosnku posiekany i jarmuż. Smażyć aż jarmuż zmięknie, doprawić solą i sokiem z cytryny, przełożyć na talerze. Usmażyć jajka. Przełożyć na talerze, posypać parmezanem