Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone pieczarki z jarmużem i jajkiem

Smażone pieczarki z jarmużem i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 295 Ocena: 3346

Dodano:

Odsłon: 184

Wegetariański, lekki obiad, pełen smaku.

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 300-400 g pieczarek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g jarmużu (pozbawionego twardych łodyg)
  • 1 łyzka oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól
  • 2 jajka
  • parmezan do posypania
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone pieczarki z jarmużem i jajkiem

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek posiekać.
    Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić czosnek i cebulę, chwilę podsmażyć.
    Pokroić pieczarki, wrzucić na patelnię i smażyć ok 15 minut, aż stracą wodą i się zarumienią, doprawić sosem sojowym, pieprzem i solą jak trzeba. Zdjęć z patelni. Rozłożyć na dwa talerze.

  2. Na tę samą patelnię dodać oliwę, wrzucić drugi ząbek czosnku posiekany i jarmuż.
    Smażyć aż jarmuż zmięknie, doprawić solą i sokiem z cytryny, przełożyć na talerze.
    Usmażyć jajka. Przełożyć na talerze, posypać parmezanem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń