Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4144
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 624
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17321
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3210
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 190
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4144
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 624
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17321
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3210
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 190
Składniki
Soczewicy czerwonej nie trzeba wcześniej moczyć w wodzie. 1. Soczewicę przepłucz i gotuj ok. 10-15 min w 2,5 szkl wody, posól do smaku. 2. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zgnieć w prasce, pieczarki pokrój w talarki lub kostkę. 3. Usmaż cebulę na złoty kolor, dodaj pieczarki i smaż do ich zrumienienia, dodaj czosnek, dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. Dodaj koncentrat pomidorowy i 1 szklankę wody. Duś do odparowania wody ok 15-20 min. 5. Dodaj ugotowaną soczewicę i 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich.