Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 286
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11098
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3598
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1224
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4228
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 286
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11098
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3598
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1224
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4228
Składniki
Soczewicy czerwonej nie trzeba wcześniej moczyć w wodzie. 1. Soczewicę przepłucz i gotuj ok. 10-15 min w 2,5 szkl wody, posól do smaku. 2. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zgnieć w prasce, pieczarki pokrój w talarki lub kostkę. 3. Usmaż cebulę na złoty kolor, dodaj pieczarki i smaż do ich zrumienienia, dodaj czosnek, dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. Dodaj koncentrat pomidorowy i 1 szklankę wody. Duś do odparowania wody ok 15-20 min. 5. Dodaj ugotowaną soczewicę i 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich.