Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Soczewicy czerwonej nie trzeba wcześniej moczyć w wodzie. 1. Soczewicę przepłucz i gotuj ok. 10-15 min w 2,5 szkl wody, posól do smaku. 2. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zgnieć w prasce, pieczarki pokrój w talarki lub kostkę. 3. Usmaż cebulę na złoty kolor, dodaj pieczarki i smaż do ich zrumienienia, dodaj czosnek, dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. Dodaj koncentrat pomidorowy i 1 szklankę wody. Duś do odparowania wody ok 15-20 min. 5. Dodaj ugotowaną soczewicę i 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich.