Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na danie, które łączy prostotę i wyrafinowanie, ta rolada mięsna z boczkiem, serem i pieczarkami będzie strzałem w dziesiątkę. Idealnie doprawiona, pełna aromatycznych składników, a do tego pysznie chrupiąca na zewnątrz, a soczysta w środku. Ta rolada sprawdzi się doskonale na rodzinnych spotkaniach, a także na specjalne okazje. Połączenie delikatnego mięsa, intensywnego smaku boczku, kremowego sera oraz aromatycznego farszu z pieczarek tworzy prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9587
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9587
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20880
Składniki
1.Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam solą.
2.Plastry boczku układam obok siebie, tworząc prostokąt, tak aby nachodziły na siebie.
3.Na boczku układam mięso, smaruję je majonezem i kładę plaster sera żółtego.
4.Cebulę i czosnek obieram, drobno kroję, a następnie smażę na rozgrzanym oleju, aż staną się miękkie i lekko złociste.
5.Do cebuli i czosnku dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę przez około 5 minut, doprawiam solą oraz pieprzem.
6.Farsz z pieczarek układam na środku sera.
7.Mięso z boczkiem zwijam w roladę.
8.Gotową roladę przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 35 minut, aż boczek stanie się chrupiący, a mięso soczyste.
9.Po upieczeniu roladę kroję na plastry.
10.Serwuję z chrupiącymi frytkami oraz ulubioną surówką.
11.Smacznego!
To danie nie tylko zachwyca smakiem, ale także pięknym wyglądem. Idealne na każdą okazję, doskonale pasuje na rodzinny obiad czy uroczyste spotkanie.