Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni włoskiej soffritto czyli duszone warzywa na oliwie to baza do przygotowania sosów pomidorowych czy do włoskiego ragu lub baza do ryb. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale kuchni włoskiej na YouTube/Mangiare u Ewki
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Składniki
Wszystkie warzywa drobno pokroić tak jak na fotce. Dusimy na oleju około 10 do 15 minut na średnim ogniu.
Ważne , nie solimy ani nie pieprzymy naszego soffritto . Do takiego soffritto dodajemy sos pomidorowy i dusimy 30 minut, doprawiamy do smaku i sos jest gotowy do naszego ulubionego makaronu. Zapraszam na filmik na moj kanał kuchni wloskiej na YouTube. Mangiare u Ewki