Do góry

Dania główne Przepis na:

Soffritto włoskie-baza pod sosy,ryby,mięsa-kuchnia włoska

Soffritto włoskie-baza pod sosy,ryby,mięsa-kuchnia włoska

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 1920

Dodano:

Odsłon: 486

W kuchni włoskiej soffritto czyli duszone warzywa na oliwie to baza do przygotowania sosów pomidorowych czy do włoskiego ragu lub baza do ryb. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale kuchni włoskiej na YouTube/Mangiare u Ewki

Składniki

  • marchewka 1 szt
  • cebula 1 średnia
  • nać selera 2 łodygi
  • oliwa z oliwek 2 lub 3 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Soffritto włoskie-baza pod sosy,ryby,mięsa-kuchnia włoska

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa drobno pokroić tak jak na fotce. Dusimy na oleju około 10 do 15 minut na średnim ogniu.

  2. Ważne , nie solimy ani nie pieprzymy naszego soffritto
    . Do takiego soffritto dodajemy sos pomidorowy i dusimy 30 minut, doprawiamy do smaku i sos jest gotowy do naszego ulubionego makaronu.
    Zapraszam na filmik na moj kanał kuchni wloskiej na YouTube.
    Mangiare u Ewki

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń