Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni włoskiej soffritto czyli duszone warzywa na oliwie to baza do przygotowania sosów pomidorowych czy do włoskiego ragu lub baza do ryb. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale kuchni włoskiej na YouTube/Mangiare u Ewki
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424884
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424884
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Składniki
Wszystkie warzywa drobno pokroić tak jak na fotce. Dusimy na oleju około 10 do 15 minut na średnim ogniu.
Ważne , nie solimy ani nie pieprzymy naszego soffritto . Do takiego soffritto dodajemy sos pomidorowy i dusimy 30 minut, doprawiamy do smaku i sos jest gotowy do naszego ulubionego makaronu. Zapraszam na filmik na moj kanał kuchni wloskiej na YouTube. Mangiare u Ewki