Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos grzybowy z suszonych grzybów
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15004
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1212
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1330
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 206
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15004
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1212
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1330
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 206
Składniki
Grzyby przepłukać, namoczyć przez całą noc, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Większe grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Wodę z gotowania grzybów zlać i odstawić na później. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać ugotowane grzyby i całość smażyć ok. 5 minut. Po tym czasie przekładamy podsmażone grzyby do garnka, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i całość zalewamy wodą z gotowania grzybów. Zawartość garna zagotować. Na koniec wlewamy rozrobioną łyżkę mąki w śmietance, doprawiamy sosem sojowym ( kolor będzie bardziej intensywny) oraz pieprzem. Przed podaniem posypać sos posiekaną natką pietruszki. Smacznego!