Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos grzybowy z suszonych grzybów
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Grzyby przepłukać, namoczyć przez całą noc, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Większe grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Wodę z gotowania grzybów zlać i odstawić na później. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać ugotowane grzyby i całość smażyć ok. 5 minut. Po tym czasie przekładamy podsmażone grzyby do garnka, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i całość zalewamy wodą z gotowania grzybów. Zawartość garna zagotować. Na koniec wlewamy rozrobioną łyżkę mąki w śmietance, doprawiamy sosem sojowym ( kolor będzie bardziej intensywny) oraz pieprzem. Przed podaniem posypać sos posiekaną natką pietruszki. Smacznego!