Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos grzybowy z suszonych grzybów
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11605
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8048
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155098
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1117
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11605
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8048
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155098
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1117
Składniki
Grzyby przepłukać, namoczyć przez całą noc, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Większe grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Wodę z gotowania grzybów zlać i odstawić na później. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać ugotowane grzyby i całość smażyć ok. 5 minut. Po tym czasie przekładamy podsmażone grzyby do garnka, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i całość zalewamy wodą z gotowania grzybów. Zawartość garna zagotować. Na koniec wlewamy rozrobioną łyżkę mąki w śmietance, doprawiamy sosem sojowym ( kolor będzie bardziej intensywny) oraz pieprzem. Przed podaniem posypać sos posiekaną natką pietruszki. Smacznego!