Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na spaghetti jeśli ktoś nie lubi parmezanu lub pecorino. Coś bardzo smacznego ma kolację lub obiad. Nawet na wizytę gości.
Nóż i deska do krojenia, garnek, durszlak, duża patelnia, drewniana łyżka
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron i solimy. W tym czasie kroimy boczek na kawałki, trzemy ser na tarce jarzynowej, obieramy czosnek i miażdżymy nożem na desce. Szpinak myjemy i odsączamy na durszlaku. Jajka wybijamy do miski i dodajemy ser. Dodajemy czarny pieprz świeżo mielony do smaku. Boczek smażymy na rozgrzanym maśle,tak, aby uzyskać rumiany kolor z dodatkiem czosnku. Odstawiamy na bok.
Kiedy makaron jest już ugotowany, dodajemy szpinak do garnka zaraz przed dodaniem do boczku.
Łyżką do nabierania makaronu spaghetti wybieramy makaron z garnka i dodajemy do boczku, który znów podpalamy, aby dać temperatury. Mieszamy.
Zestawiamy znowu z ognia i dodajemy jajka wymieszane z serem znów mieszając tak, by jajka się nie zwarzyły. Podajemy od razu. Można dodać pieprzu, posypać natką pietruszki, jeśli mamy lub bazylią.