Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na spaghetti jeśli ktoś nie lubi parmezanu lub pecorino. Coś bardzo smacznego ma kolację lub obiad. Nawet na wizytę gości.
Nóż i deska do krojenia, garnek, durszlak, duża patelnia, drewniana łyżka
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1265
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1285
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 221
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1265
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1285
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 221
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron i solimy. W tym czasie kroimy boczek na kawałki, trzemy ser na tarce jarzynowej, obieramy czosnek i miażdżymy nożem na desce. Szpinak myjemy i odsączamy na durszlaku. Jajka wybijamy do miski i dodajemy ser. Dodajemy czarny pieprz świeżo mielony do smaku. Boczek smażymy na rozgrzanym maśle,tak, aby uzyskać rumiany kolor z dodatkiem czosnku. Odstawiamy na bok.
Kiedy makaron jest już ugotowany, dodajemy szpinak do garnka zaraz przed dodaniem do boczku.
Łyżką do nabierania makaronu spaghetti wybieramy makaron z garnka i dodajemy do boczku, który znów podpalamy, aby dać temperatury. Mieszamy.
Zestawiamy znowu z ognia i dodajemy jajka wymieszane z serem znów mieszając tak, by jajka się nie zwarzyły. Podajemy od razu. Można dodać pieprzu, posypać natką pietruszki, jeśli mamy lub bazylią.