Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio oglądając jakiś program, natknęliśmy się na oto danie. Danie uwielbiane przez narody, jednak przez rodowitych mieszkańców, nie. Różne wersje słyszeliśmy, że nie ma sosu bolońskiego, że nie ma spaghetti po bolońsku…a wśio radno! Smakuje pysznie, zwał, jak zwał! Wy się „bijcie”, my jemy! To w sumie takie polskie żarło :P
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10192
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9241
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6597
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10192
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9241
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6597
Składniki
Boczek kroimy w paski. Wytapiamy na rozgrzanej patelni, dodając posiekane cebule, pokrojoną marchew i seler. Mięso mielone wrzucamy, rozdrabiając je. Zalewamy winem, odparowujemy. Zalewamy passatą, dodajemy listki oregano, dusimy przez 2 godziny na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy szklankę mleka i redukujemy sos. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.