Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2964
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 241
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 345
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2964
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 241
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 345
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie obrać gruszki, pokroić w plastry, włożyć do rondla, zalać bulionem, winem i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Następnie odcedzić(płyn zostawić) i usmażyć gruszki na maśle z oliwą Wyjąć gruszki a na tym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dorzucić połówki orzechów, skropić sokiem z cytryny do smaku , dodać makaron, gruszki, przyprawić do smaku i wymieszać. Wsypać ser, podlać 4 łyżkami płynu z gruszek, jeszcze raz wymieszać, przybrać ziołami i podawać.