Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 580
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 918
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 237
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 580
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 918
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 237
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie obrać gruszki, pokroić w plastry, włożyć do rondla, zalać bulionem, winem i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Następnie odcedzić(płyn zostawić) i usmażyć gruszki na maśle z oliwą Wyjąć gruszki a na tym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dorzucić połówki orzechów, skropić sokiem z cytryny do smaku , dodać makaron, gruszki, przyprawić do smaku i wymieszać. Wsypać ser, podlać 4 łyżkami płynu z gruszek, jeszcze raz wymieszać, przybrać ziołami i podawać.