Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11902
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11902
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie obrać gruszki, pokroić w plastry, włożyć do rondla, zalać bulionem, winem i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Następnie odcedzić(płyn zostawić) i usmażyć gruszki na maśle z oliwą Wyjąć gruszki a na tym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dorzucić połówki orzechów, skropić sokiem z cytryny do smaku , dodać makaron, gruszki, przyprawić do smaku i wymieszać. Wsypać ser, podlać 4 łyżkami płynu z gruszek, jeszcze raz wymieszać, przybrać ziołami i podawać.