Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w kilka chwil? O, tak! Makaron zawsze sprawdza się ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6329
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6329
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Pory kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, dodajemy wino i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do całości dodajemy śmietankę, lekko zagęszczamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu przekładamy makaron, razem podgrzewamy przez 3-4 min. Podajemy z natką pietruszki.