Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla miłośników makaronu i szparagów:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4514
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12225
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4514
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12225
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szparagi oczyścić,usunąć zdrewniałe końcówki i wrzucić do wrzącej wody.Gotować parę minut ( tak by ich za bardzo nie rozgotować). Odcedzić. Na patelni rozgrzać masło,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pocięte na mniejsze kawałki szparagi. Śmietanę wymieszać z żółtkami,dodać do szparagów i dokładnie wymieszać.Podgotować mieszając ok 3-5 minut,doprawić solą i pieprzem. Gotowy sos wymieszać z makaronem.Smacznego:)