Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione jedzonko - steki z kalafiora , pyszne , chrupkie i mięciutkie, o ciekawym smaku danie warzywne. Polecam prosto z piekarnika
garnek, nóż, patelnia, papier do pieczenia , pędzelek silikonowy, miseczka,
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17858
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 482
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5630
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2895
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17858
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 482
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5630
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2895
Składniki
Liście z kalafiora usunąć, Kalafior umyć i włożyć do gotującej wody na 3 minuty. Wyjąc i odsączyć osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na połówki przez środek, następnie odciąć z jednej i drugiej połówki steki czyli plastry o szerokości około 1,5 - 2 cm. delikatnie oprószyć solą. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oleju ułożyć po dwa steki i lekko je podpiec. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na blasze podpieczone steki. Olej wymieszać z przyprawami i pędzelkiem silikonowym posmarować dość obficie marynata steki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut. Wyjąc i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem. Smacznego
Z kalafiora przygotować steki.
Delikatnie podsmażyć i ułożyć na blasze.
Po posmarowaniu marynatą zapiekać w piekarniku.