Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione jedzonko - steki z kalafiora , pyszne , chrupkie i mięciutkie, o ciekawym smaku danie warzywne. Polecam prosto z piekarnika
garnek, nóż, patelnia, papier do pieczenia , pędzelek silikonowy, miseczka,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22979
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 514
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22979
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 514
Składniki
Liście z kalafiora usunąć, Kalafior umyć i włożyć do gotującej wody na 3 minuty. Wyjąc i odsączyć osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na połówki przez środek, następnie odciąć z jednej i drugiej połówki steki czyli plastry o szerokości około 1,5 - 2 cm. delikatnie oprószyć solą. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oleju ułożyć po dwa steki i lekko je podpiec. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na blasze podpieczone steki. Olej wymieszać z przyprawami i pędzelkiem silikonowym posmarować dość obficie marynata steki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut. Wyjąc i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem. Smacznego
Z kalafiora przygotować steki.
Delikatnie podsmażyć i ułożyć na blasze.
Po posmarowaniu marynatą zapiekać w piekarniku.