Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki wołowe często u mnie goszczą ponieważ mąż je uwielbia,więc chciałam się podzielić z Wami jak ja je przygotowuje.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7866
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 293
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3096
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7866
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 293
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3096
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło i przesmażamy chwilkę,następnie dodajemy bulin drobiowy i pieprz w ziarnach.Gotujemy 2 min i na koniec dodajemy musztardę i również gotujemy chwilę.Sos mamy przygotowany więc zabieramy się za smażenie steków.
Steki wyjmujemy z lodówki minimum 1 godzinę przed smażeniem i osuszamy przy pomocy ręcznika. Nie doprawiam przed smażeniem solą ani pieprzem steków. Patelnie rozgrzewamy i dodajemy oliwę z oliwek i smażymy steki.Ja smażę w dwóch różnych czasach.: -pół krwisty 4 minuty z każdej strony -bardziej ścięty 5 minut z każdej strony(to taki dla mnie) Wszystko zależy od patelni, jeżeli macie bardzo dobrej jakości palenie grillową smażenie będzie nieco krótsze. Po usmażeniu odstawiamy steki najlepiej na drewnianą deskę i dajemy im odpocząć około 3-5 minut.Następnie solimy i pieprzymy po dwóch stronach, podajemy z sosem lub bez,u mnie dziś z sosem musztardowym. Smacznego!!!