Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli Pasta alla Norma
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 805
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12543
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 805
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12543
Składniki
bakłażana kroimy w kostkę, rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem, solimy, pieprzymy i polewamy łyżką oliwy, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy 30 min (aż nabiorą złotego koloru)
makaron gotujemy według przepisu i odcedzamy
na patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę, wlewamy pomidory i dodajemy chili, dusimy 10 min
teraz na patelnię dodajemy upieczonego bakłażana, ricottę oraz oregano, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy makaron i dokładnie mieszamy, ściągamy z ognia
danie podajemy posypane parmezanem, smacznego ;-)