Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli Pasta alla Norma
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
bakłażana kroimy w kostkę, rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem, solimy, pieprzymy i polewamy łyżką oliwy, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy 30 min (aż nabiorą złotego koloru)
makaron gotujemy według przepisu i odcedzamy
na patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę, wlewamy pomidory i dodajemy chili, dusimy 10 min
teraz na patelnię dodajemy upieczonego bakłażana, ricottę oraz oregano, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy makaron i dokładnie mieszamy, ściągamy z ognia
danie podajemy posypane parmezanem, smacznego ;-)