Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z indyka są aromatyczne, miękkie i soczyste. Owinięte boczkiem mogą być świetnym pomysłem na grilla, a także jako danie przygotowane na tradycyjnej patelni.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 694
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15126
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1836
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 694
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15126
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1836
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. W małej misce wymieszaj bułkę tartą z mlekiem i odstaw na chwilę, aby bułka wchłonęła mleko.
W dużej misce połącz mięso mielone z indyka, posiekaną cebulę, namoczoną bułkę tartą, natkę pietruszki, curry, czosnek granulowany, suszoną paprykę chili, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj podłużne kotleciki. Każdy z nich owiń plasterkiem boczku.
Nabij kotleciki zawinięte w boczek na patyczki do szaszłyków, tworząc szaszłyki. Na dużej patelni rozgrzej olej rzepakowy na średnim ogniu.
Smaż szaszłyki z każdej strony, aż boczek będzie chrupiący, a kotleciki dobrze wysmażone, co powinno zająć około 10-12 minut.