Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z indyka są aromatyczne, miękkie i soczyste. Owinięte boczkiem mogą być świetnym pomysłem na grilla, a także jako danie przygotowane na tradycyjnej patelni.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 86
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 611
Polecam.
Odsłon: 229
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 508
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 86
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 611
Polecam.
Odsłon: 229
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 508
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. W małej misce wymieszaj bułkę tartą z mlekiem i odstaw na chwilę, aby bułka wchłonęła mleko.
W dużej misce połącz mięso mielone z indyka, posiekaną cebulę, namoczoną bułkę tartą, natkę pietruszki, curry, czosnek granulowany, suszoną paprykę chili, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj podłużne kotleciki. Każdy z nich owiń plasterkiem boczku.
Nabij kotleciki zawinięte w boczek na patyczki do szaszłyków, tworząc szaszłyki. Na dużej patelni rozgrzej olej rzepakowy na średnim ogniu.
Smaż szaszłyki z każdej strony, aż boczek będzie chrupiący, a kotleciki dobrze wysmażone, co powinno zająć około 10-12 minut.