Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego. Dla nas trochę egzotycznego ale myślę, że warto chociaż spróbować… I nie jest to wcale bardzo drogie danie…
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Steki rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym i lekko solimy. W misce rozrabiamy oliwę z oliwek z sokiem z limonki (można użyć cytryny ale zdecydowanie wolę wersję z limonką) oraz estragonem. Steki moczymy w marynacie i zostawiamy w niej na minimum pół godziny.
Smażymy na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym po ok. 5 minut z każdej strony.
Podajemy z surówką oraz ryżem lub kaszą np. bulgur – te smaki będą się ze sobą komponować. Tutaj zrobiłem surówkę z kapusty pekińskiej, jabłka i ogórka kiszonego. Smacznego !!!