Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego. Dla nas trochę egzotycznego ale myślę, że warto chociaż spróbować… I nie jest to wcale bardzo drogie danie…
Bardzo prosty przepis na pyszne steki wołowe. Wołowina dojrzewająca wymaga ba...
Odsłon: 1511
Stek z antrykotu dojrzewającego na sucho (dry aged beef). Dzięki procesowi do...
Odsłon: 392
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 214
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4872
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 214
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4872
Składniki
Steki rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym i lekko solimy. W misce rozrabiamy oliwę z oliwek z sokiem z limonki (można użyć cytryny ale zdecydowanie wolę wersję z limonką) oraz estragonem. Steki moczymy w marynacie i zostawiamy w niej na minimum pół godziny.
Smażymy na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym po ok. 5 minut z każdej strony.
Podajemy z surówką oraz ryżem lub kaszą np. bulgur – te smaki będą się ze sobą komponować. Tutaj zrobiłem surówkę z kapusty pekińskiej, jabłka i ogórka kiszonego. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować mój sprawdzony przepis na wielkanocną...
Odsłon: 218
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 162