Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego. Dla nas trochę egzotycznego ale myślę, że warto chociaż spróbować… I nie jest to wcale bardzo drogie danie…
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7760
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 566
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7760
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 566
Składniki
Steki rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym i lekko solimy. W misce rozrabiamy oliwę z oliwek z sokiem z limonki (można użyć cytryny ale zdecydowanie wolę wersję z limonką) oraz estragonem. Steki moczymy w marynacie i zostawiamy w niej na minimum pół godziny.
Smażymy na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym po ok. 5 minut z każdej strony.
Podajemy z surówką oraz ryżem lub kaszą np. bulgur – te smaki będą się ze sobą komponować. Tutaj zrobiłem surówkę z kapusty pekińskiej, jabłka i ogórka kiszonego. Smacznego !!!