Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 1385
Dodano: 27.02.2017
Odsłon: 682
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Steki rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym i lekko solimy.
W misce rozrabiamy oliwę z oliwek z sokiem z limonki (można użyć cytryny ale zdecydowanie wolę wersję z limonką) oraz estragonem.
Steki moczymy w marynacie i zostawiamy w niej na minimum pół godziny.
Smażymy na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym po ok. 5 minut z każdej strony.
Podajemy z surówką oraz ryżem lub kaszą np. bulgur – te smaki będą się ze sobą komponować. Tutaj zrobiłem surówkę z kapusty pekińskiej, jabłka i ogórka kiszonego.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

bellamozzarella 07 marca 2017Zgłoś do usunięcia
brzmi smakowicie :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 28 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Nazwa świetna ;) Pyszna propozycja :) Serdecznie pozdrawiam :* Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 28 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Robiłam tylko w panierce. Są smaczne :) Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Rekina i kota nie tknę nigdy. Ale szanuję Cię za to, że nie boisz się eksperymentować :). Pozdrawiam ciepło. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz