Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle z kurczaka w chrupiącej panierce. Idealna propozycja na weekend. Kotlety świeżo usmażone, skropione sokiem z cytryny, podane z frytkami i sosem smakują rewelacyjnie. W bardziej tradycyjnej wersji możemy je zaserwować z młodymi ziemniaczkami i lekką surówką bądź mizerią.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 67
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2465
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 536
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 880
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 67
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2465
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 536
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 880
Składniki
Mięso z kurczaka podziel na kotlety. Rozbij delikatnie tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotuj 3 głębokie talerze. Do pierwszego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka i roztrzep widelcem, do trzeciego wsyp bułkę tartą.
Kurczaka obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Sznycle smaż na dobrze rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z dwóch stron.
Sznycle z kurczaka podawaj z plastrami cytryny w towarzystwie ziemniaków i surówki.