Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle z kurczaka w chrupiącej panierce. Idealna propozycja na weekend. Kotlety świeżo usmażone, skropione sokiem z cytryny, podane z frytkami i sosem smakują rewelacyjnie. W bardziej tradycyjnej wersji możemy je zaserwować z młodymi ziemniaczkami i lekką surówką bądź mizerią.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1517
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 704
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1517
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 704
Składniki
Mięso z kurczaka podziel na kotlety. Rozbij delikatnie tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotuj 3 głębokie talerze. Do pierwszego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka i roztrzep widelcem, do trzeciego wsyp bułkę tartą.
Kurczaka obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Sznycle smaż na dobrze rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z dwóch stron.
Sznycle z kurczaka podawaj z plastrami cytryny w towarzystwie ziemniaków i surówki.