Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popisowe danie świąteczne, można przygotować tak udziec z indyka i podawać na ciepło lub zimno.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 50
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 12
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5055
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 114
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 50
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 12
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5055
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 114
Składniki
Boczek schłodziłam w zamrażarce aby łatwiej go było kroić i szpikować.
W udźcu porobiłam dziury, nawkładałam w nie czosnek i słupki słoniny.
Udziec mocno natarłam przyprawami i w rękawie do pieczenia ułozyłam go na plastrach cebuli. Schowałam do lodówki na noc.
Piekłam trzy godziny, najpierw w 190 st przez pół godziny a potem skręciłam do 165.
Smacznego :)