Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popisowe danie świąteczne, można przygotować tak udziec z indyka i podawać na ciepło lub zimno.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8305
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8305
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 635
Składniki
Boczek schłodziłam w zamrażarce aby łatwiej go było kroić i szpikować.
W udźcu porobiłam dziury, nawkładałam w nie czosnek i słupki słoniny.
Udziec mocno natarłam przyprawami i w rękawie do pieczenia ułozyłam go na plastrach cebuli. Schowałam do lodówki na noc.
Piekłam trzy godziny, najpierw w 190 st przez pół godziny a potem skręciłam do 165.
Smacznego :)