Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popisowe danie świąteczne, można przygotować tak udziec z indyka i podawać na ciepło lub zimno.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1826
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1826
Składniki
Boczek schłodziłam w zamrażarce aby łatwiej go było kroić i szpikować.
W udźcu porobiłam dziury, nawkładałam w nie czosnek i słupki słoniny.
Udziec mocno natarłam przyprawami i w rękawie do pieczenia ułozyłam go na plastrach cebuli. Schowałam do lodówki na noc.
Piekłam trzy godziny, najpierw w 190 st przez pół godziny a potem skręciłam do 165.
Smacznego :)