Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpikowany udziec jagnięcy

Szpikowany udziec jagnięcy

Autor:

Przepisów i artykułów: 581 Ocena: 11681

Dodano:

Odsłon: 3005

Popisowe danie świąteczne, można przygotować tak udziec z indyka i podawać na ciepło lub zimno.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek schłodziłam w zamrażarce aby łatwiej go było kroić i szpikować.

  2. W udźcu porobiłam dziury, nawkładałam w nie czosnek i słupki słoniny.

  3. Udziec mocno natarłam przyprawami i w rękawie do pieczenia ułozyłam go na plastrach cebuli. Schowałam do lodówki na noc.

  4. Piekłam trzy godziny, najpierw w 190 st przez pół godziny a potem skręciłam do 165.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń