Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie smaczne knedle.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2151
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17974
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2151
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17974
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Składniki
Wykonanie: Bułki namoczyć w wodzie, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Dodać mąkę, starty żółty ser, szpinak, zmiażdżony czosnek, jajka i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę, mokrymi rękami formować knedle i wrzucać na osolony wrzątek, gotować około 15 minut. Knedle wyjmować łyżką cedzakową , układać na talerzach, podawać jako danie samodzielne polane tłuszczem lub z dowolnym sosem.