Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinakowe knedle

Szpinakowe knedle

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17461

Dodano:

Odsłon: 1316

Niesamowicie smaczne knedle.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szpinakowe knedle

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułki namoczyć w wodzie, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Dodać mąkę, starty żółty ser, szpinak, zmiażdżony czosnek, jajka i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę, mokrymi rękami formować knedle i wrzucać na osolony wrzątek, gotować około 15 minut. Knedle wyjmować łyżką cedzakową , układać na talerzach, podawać jako danie samodzielne polane tłuszczem lub z dowolnym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń