Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka przygotowana na kiełbasie chorizo i fasolce konserwowej.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2179
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 74
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 110
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 187
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 192
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2179
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 74
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 110
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 187
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 192
Składniki
Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka na gorący olej. Chorizo powinno puścić dużo tłuszczu wraz z aromatem pikantnej papryki, dzięki czemu do odprawienia wystarczy tylko pieprz i sól.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek w plasterki. Dodajemy do usmażonej kiełbasy i chwilę mieszamy.
Do garnka wrzucamy fasolkę bez zalewy, pomidory i odrobinę wody. Gotujemy z dodatkiem natki pietruszki, solą i pieprzem.
Po około 15 minutach danie jest gotowe do podania, najlepiej ze świeżym pieczywem.