Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu , smażone na patelni. Polecam
patelnia, nóż, miska, widelec, ręcznik papierowy,
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2852
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 288
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2852
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 288
Składniki
Mięso po umyciu i osuszyć pokroić w grubsze plastry. Natrzeć przyprawami, włożyć do miski i odłożyć na 2 godzinki w chłodne miejsce. Na głębszej patelni ( najlepiej z grubym dnem )rozgrzać masło klarowne , włożyć mięso i podsmażać na złoty, rumiany kolor. Gdy mięso uzyska kolor brązu czyli podsmaży się dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Podsmażać około 10 - 15 minut. a następnie zalać wodą tak by mięso było prawie zakryte. Dusić pod przykryciem do miękkości na średniej mocy palnika. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjąć na talerz, a powstały sos można zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami i surówką. Smacznego
Mięso podczas smażenia.
Mięso po usmażeniu gotowe do podania.