Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu , smażone na patelni. Polecam
patelnia, nóż, miska, widelec, ręcznik papierowy,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1298
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18452
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1298
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18452
Składniki
Mięso po umyciu i osuszyć pokroić w grubsze plastry. Natrzeć przyprawami, włożyć do miski i odłożyć na 2 godzinki w chłodne miejsce. Na głębszej patelni ( najlepiej z grubym dnem )rozgrzać masło klarowne , włożyć mięso i podsmażać na złoty, rumiany kolor. Gdy mięso uzyska kolor brązu czyli podsmaży się dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Podsmażać około 10 - 15 minut. a następnie zalać wodą tak by mięso było prawie zakryte. Dusić pod przykryciem do miękkości na średniej mocy palnika. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjąć na talerz, a powstały sos można zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami i surówką. Smacznego
Mięso podczas smażenia.
Mięso po usmażeniu gotowe do podania.