Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu , smażone na patelni. Polecam
patelnia, nóż, miska, widelec, ręcznik papierowy,
Chrupiące placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem i ogórkami kiszonymi to...
Odsłon: 2703
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 26818
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5322
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24142
Chrupiące placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem i ogórkami kiszonymi to...
Odsłon: 2703
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 26818
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5322
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24142
Składniki
Mięso po umyciu i osuszyć pokroić w grubsze plastry. Natrzeć przyprawami, włożyć do miski i odłożyć na 2 godzinki w chłodne miejsce. Na głębszej patelni ( najlepiej z grubym dnem )rozgrzać masło klarowne , włożyć mięso i podsmażać na złoty, rumiany kolor. Gdy mięso uzyska kolor brązu czyli podsmaży się dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Podsmażać około 10 - 15 minut. a następnie zalać wodą tak by mięso było prawie zakryte. Dusić pod przykryciem do miękkości na średniej mocy palnika. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjąć na talerz, a powstały sos można zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami i surówką. Smacznego
Mięso podczas smażenia.
Mięso po usmażeniu gotowe do podania.